PRIVATKLINIK FOR ANTROPOSOFISK MEDICIN OG TERAPI

Tomas Henckel Johansen

Jeg er uddannet læge fra Københavns universitet i 1999. Fra 2003 arbejdede jeg en årrække indenfor det specialpædagogiske / helsepædagogiske område, som forstander på Skolehjemmet Marjatta, inden jeg i 2013 blev speciallæge i Almen Medicin.

Frem til 2023 har jeg arbejdet som praktiserende læge i almindelig klinik. Sideløbende har jeg altid interesseret mig for antroposofisk medicin og terapi. Jeg har fulgt nationale og internationale kurser gennem de sidste 25 år, senest et 2 årigt kursus forløb i Holland i fbm. den helseeurytmistiske retning "Eurythmie im Bewegung".

Mine interesser omfatter hele det almen medicinske felt, men særligt børns trivsel og udvikling, børns sygdomme, herunder psykosomatik, angst m.m., samt rådgivning vedr. specialpædagogik og udviklingshandicap. 

Derudover er jeg bredt interesseret i intern medicin og bevægeapparatets sygdomme, f.eks. ryglidelser, følger efter piskesmæld, sportsskader osv.  

Dertil interesserer jeg mig for at forsøge at hjælpe mennesker som ikke så let finder hjælp i det almindelige sundhedssystem, pga. komplicerede symptomer eller lignende. Det er ikke altid man kan helbrede, men man kan altid støtte og ledsage mennesker der har helbredsgener - og måske gøre det lidt lettere at bære livets udfordringer.

Jeg har gennem alle årene som læge holdt offentlige fordrag og undervist på flere lærer- og pædagoguddannelser, indenfor områder som pædagogik, specialpædagogik, sundhedsfremme, fordybelse og meditation med mere.

Privatklinik for Antroposofisk Medicin og Terapi